Ens ajudes a saber
per on passa la fauna?

Signat l’acord de col·laboració amb la Federació Catalana de Caça de Barcelona

El passat 11 de març, Joaquim Zarzoso com a president de la Representació Territorial de la Federació Catalana de Caça a Barcelona i Josep Lascurain, representant de CROMA, l’entitat que promou el projecte caminsdefauna.cat, varen signar un conveni de col·laboració.

A causa de diversos condicionants legals, la Federació Catalana de Caça, i també la seva representació a Barcelona, és l’entitat que recull la informació relativa a la major part dels accidents que hi ha a causa de col·lisions amb ungulats.  Per tant, no es tracta tan sols d’un col·lectiu amb un intens coneixement del territori natural, sinó que també disposa de la base de dades d’accidents amb ungulats més precisa i complerta de Catalunya.

El projecte caminsdefauna.cat ofereix la capacitat d’incorporar aquesta valuosa informació en una única base de dades de connectivitat ecològica que, a més de ser oberta, és compatible amb la Directiva Europea INSPIRE, de manera que qualsevol tècnic o científic de qualsevol administració o centre de recerca europeu pot incorporar aquesta informació al seu sistema d’informació geogràfica (SIG).

D’aquesta forma, la informació proveïda per la Federació Catalana de Caça a Barcelona es transforma en una eina molt potent de prevenció d’accidents a través del coneixement profund de les circumstàncies de cada cas. Facilitarà no solament la identificació dels punts i zones d’agregació d’accidents, sinó també les èpoques de l’any, les condicions del paisatge i els factors característics de cada espècie.

L’estudi d’aquesta informació ha de permetre així no solament reduir l’accidentalitat, sinó també identificar les zones on és necessari realitzar intervencions de permeabilització ecològica de carreteres i, en definitiva, potenciar la permeabilitat ecològica.

1 comentari Comments on “Signat l’acord de col·laboració amb la Federació Catalana de Caça de Barcelona”

  1. José Manuel says:

    M’interessaria poder obtenir el tex del conveni per tal de fer-lo servir com a model d’un altre entre l’Ajuntament i la Societat de caçadors local.

Leave a comment