Ens ajudes a saber
per on passa la fauna?

Balanç de l’any 2013: un any dedicat a enfortir la tecnologia i el vincle amb la ciència

L’any 2013 ha estat un any especialment dur per a totes les ONG i per la comunitat educativa. L’activitat divulgativa ha estat sota mínims arreu i també al nostre projecte. Tanmateix hem disposat del suport de l’Obra Social Caixa Penedès tampoc hem deixat de mirar cap al futur.

Així, si l’entorn social i econòmic no ens ha permès fer la tasca divulgadora que hauríem volgut, nosaltres ens hem dedicat a reforçar dos fronts bàsics pel projecte:
• La integració en la xarxa europea IENE, que mitjançant un entorn interdisciplinari d’experts promou la “road ecology”, és a dir, l’avanç del coneixement en la integració de la ciència de la connectivitat ecològica a la planificació i gestió de les infraestructures viàries europees
• i la implementació de l’estructura de la geobase de dades i la forma en que pot interactuar amb qualsevol de vosaltres.

Una diferència important dels sistemes d’informació geogràfica (SIG) amb els visors que funcionen sobre Google Earth és que, si bé la plataforma de Google ha obert a milions d’usuaris de tot el món a l’univers del geoposicionament (és molt important on són les coses i on passen els processos!), no deixa de ser exclusivament un visor. En canvi, les dades de la geobase d’un SIG, molt especialment quan compleixen la Directiva INSPIRE, són aptes per a la recerca des del primer instant. Es poden creuar capes d’informació, es poden prendre mesures, en definitiva, es pot fer ciència.

Des dels seus inicis, el projecte caminsdefauna.cat ha estat una geobase que complia la directiva Inspire. Així doncs, què és el que estem millorant? Doncs hem millorat el visor, que ara pot suportat grans volums de dades; i, el que és més important, estem millorant la forma en que es poden introduir les dades. Si bé la capacitat de fer fotos amb etiquetes d’informació geogràfica que tenen la majoria dels smartphones continua sent la principal font d’informació; ara és molt més fàcil introduir aquesta informació.

En aquest video expliquem com funciona el visor

I  en aquest vídeo expliquem com introduir les dades

Leave a comment